Menu
Your Cart

Garanție și returnare

Garanție și returnare


1.CONDITII RETUR:

Dreptul de retragere se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile - conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de retragere, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere".
Conform legislatiei in vigoare, dreptul de retragere este aplicabil doar consumatorilor(persoane fizice). In cazul persoanelor juridice(acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul cu privire la acceptarea returului produselor si constituirea contravalorii acestora ca avans pentru comenzi viitoare sau de a nu da curs solicitarii de retur.
Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza profesionistul (vanzatorul) cu privire la decizia sa de retragere din contract, in scris la adresa de e-mail service@belarus-tractor.ro.
Produsul returnat trebuie sa se prezinte in aceeasi stare in care a fost livrat, in ambalajul original cu toate accesoriile si cu etichetele intacte .
Returul se va face prin aceeasi modalitate ca la expediere, curierat Fan Courier la adresa: Str. Foltanul nr 97, com Vanatori, Galati
Produsele returnate trebuie ambalate corespunzator pentru a fi protejate la transport.
S.C. AGROREPAR AZ S.R.L. nu va ingradeste dreptul la retur conform OUG 34.

În cazul în care produsele a căror returnare se solicită, prezintă următoarele caracteristici: ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, şocuri electrice, accesorii lipsă , AGROREPAR AZ SRL i îşi rezervă dreptul de a decide acceptarea sau refuzul returului.

Următoarele categorii de produse nu se pot returna:

  • produsele care reprezintă o “comandă specială” (definita ca fiind produsul comandat de către client, ce nu se afla în stocul uzual, dar care poate fi livrat pe baza unei comenzi ferme şi a plăţii unui avans);
  • produsele care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid (perisabile);
  • produsele a căror etichete de identificare sunt deteriorate sau lipsesc.

De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului în situaţia unor abuzuri (returnări repetate).

Costul transportului de retur

Produsele ce fac obiectul returului se vor expedia către AGROREPAR AZ SRL, prin grija expeditorului. Costurile de transport pentru returul produselor, vor fi suportate integral de către cumpărător. 

AGROREPAR AZ SRL nu acceptă primirea coletelor trimise cu ramburs. În cazul în care clientul returnează produsele, cu plata transportului la destinatar (în speţă, societatea AGROREPAR AZ SRL aceasta din urmă îşi rezervă dreptul de a refuza primirea coletului/coletelor, sau de a reţine contravaloarea transportului achitat, din soldul datorat clientului, în cazul în care sunt îndeplinite condiţiile de acceptare a returului.

De asemenea, aveţi opţiunea de a returna personal produsele.

Returnarea contravalorii produselor

Suma de bani aferentă produselor returnate se va restitui ulterior verificării produselor după stabilirea de comun acord a modalităţii de restituire sau conform procedurilor legale. 

Returnarea contravalorii produselor acceptate ca retur, se va face în termen de maxim 14 zile calendaristice de la data denunţării contractului de către cumpărător, fără a-i fi solicitate acestuia din urmă alte cheltuieli aferente rambursării sumelor.

După preluarea şi verificarea produselor vei fi contactat/ă privind desfăşurarea şi finalizarea acestei proceduri.

2. GARANTIE PIESE

Produsele comercializate de catre S.C. AGROREPAR AZ  S.R.L. sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de catre producatori. Garantia este valabila atunci cand piesele se monteaza de catre un mecanic autorizat de catre compania noastra. In termenul de garantie, se asigura garantia produselor defecte din cauze neimputabile consumatorului, prin reparare sau inlocuire.

Se acorda garantie pentru produsele comercializate dupa cum urmeaza:

1.24 de luni de la data vanzarii pentru piesele de schimb.
2.Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 24 de luni, termenul de garantie se reduce la aceasta durata. Din aceasta categorie fac parte accesoriile si consumabilele (capace roti, cabluri pornire auto, etc), filtre (aer, ulei, combustibil, habitaclu, etc), becuri, stergatoare parbriz, solutii spalare parbriz, antigel, lichid de frana si aditivi,uleiuri etc.

S.C. AGROREPAR AZ  S.R.L. este exonerata de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

1. Piesele nu au fost montate de catre un mecanic autorizat de catre compania noastra.
2. Piesele s-au defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate.
3. Piesele au fost utilizate pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului.
4. Piesele nu au fost identificate corect ca urmare a prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu au fost comparate la montaj cu piesele cu care se inlocuiau.
5. Piesele s-au uzat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autovehiculului; atelierul de reparatii care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de catre producator.
6. Autovehiculul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare.
7. Autovehiculul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice).
8. Piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari chimice sau mecanice.
9. Piesele prezinta o uzura normala(fireasca)
10.
Transport si manipulari defectuoase, suprapunerea peste produse a unor greutati pe durata transportului, deteriorari si loviri accidentale ori survenite ca urmare a unor accidente;


Cumparatorul care va reclama o situatie de defect in termenul de garantie se va adresa direct magazinului de la care a facut achizitia si va prezenta impreuna cu piesa/piesele in cauza, urmatoarele documente:

1. Factura de achizitie sau bonul fiscal emise de catre S.C. AGROREPAR AZ S.R.L.
2. Dovada efectuarii montajului de catre un mecanic autorizat de catre compania noastra (bon fiscal, factura fiscala si deviz de montaj)

ATENTIE. In cazul in care produsul reclamat la garantie s-a comercializat in set/kit atunci trebuie predat in aceeasi forma. In cazul in care expediati piesa/piesele prin curier va rugam sa ne comunicati si in scris la service@belarus-tractor.ro data la care ati predat piesa/piesele curierului si numarul de expeditie(AWB).

GARANTIE ANVELOPE:
Se acorda garantie pentru anvelopele auto dupa cum urmeaza:

- 24 de luni de la data vanzarii, cu conditia utilizarii anvelopelor in regim normal si cu respectarea parametrilor imprimati pe anvelopa.
Garantia acopera defectele de material sau de fabricatie iar anvelopele care vor prezenta acest tip de defectiuni vor fi inlocuite in cadrul termenului de garantie cu altele noi, conform legii.

S.C. AGROREPAR AZ S.R.L. este exonerata de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

1. Utilizarea anvelopelor dupa depasirea adancimii minime legale a benzii de rulare.
2. Numarul DOT este indescifrabil.
3. Montarea/demontarea anvelopelor intr-un service neautorizat RAR, echilibrarea necorespunzatoare a ansamblului anvelopa-janta.
4. Alegerea si montarea incorecta a dimensiunii, fara a fi in conformitate cu caracteristicile prevazute in cartea masinii.
5. Montarea pe jante deteriorate, deformate sau ruginite.
6. Montarea anvelopelor de tipuri diferite pe aceeasi axa.
7. Anvelopele prezinta taieturi, intepaturi, lovituri, crapaturi provocate de corpuri ascutite, dure, de gropi sau borduri, prezinta urme ca asupra lor s-a intervenit mecanic, chimic sau termic, au suferit reparatii de orice natura.
8. Defectiuni ale autovehiculului: Functionare defectoasa a sistemului de franare, abateri ale unghiurilor ansamblului de directie, suspensie defecta, telescoape defecte sau uzate peste 50%, jocuri in rulmenti, pivoti, bucse sau brate, improvizatii ce nu respecta regulile de siguranta ale circulatiei si de intretinere a autovehiculului.
9. Anvelopele sunt utilizate in regim de curse automobilistice sau competitii, sunt supuse unor situatii accidentale (incediu, accidente de circulatie imputabile conducatorului auto sau hazardului), sunt afectate de starea drumurilor si conducerea autovehiculului (impact cu corpuri dure, fre cari laterale sau centrale).
10. Sunt reclamate denivelari, umflaturi, disconfort, vibratii dupa atingerea unui nivel de uzura mai mare de 10% din inaltimea initiala a profilului. Acestea trebuiesc reclamate imediat dupa inceperea utilizarii anvelopei.
Reclamatiile pentru orice fel de reclamatii/trepidatii se vor putea face numai inainte de parcurgerea unei distante de maxim 500 kilometri.
Nu se considera defecte de fabricatie defectele usoare de pe flancurile anvelopelor aflate in zona de imbinare a pliurilor.

Cookies
Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.